Taking too long? Close loading screen.
Friday, 29 March , 2024
امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ - 20 رمضان 1445
شناسه خبر : 2953
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اطلاعیه, معاونت رسانه, ویژه تاریخ انتشار : 30 آبان 1401 - 16:00 | 28 بازدید

زندگی‌نامه فارابی

امروز سی‌ام آبان مصادف با بزرگداشت جناب فارابی است. به همین مناسبت نگاهی داریم به زندگی‌نامه این چهره فلسفی جهان اسلام. دوران کودکیابونصر محمدبن‌محمد طَرخان معروف به فارابی، مشهور به معلم ثانی، در سال ۲۵۷ قمری در شهر فاراب متولد شد و در همانجا به کسب دانش پرداخت. ایام جوانیفارابی پیش از ورود به فلسفه، […]

امروز سی‌ام آبان مصادف با بزرگداشت جناب فارابی است. به همین مناسبت نگاهی داریم به زندگی‌نامه این چهره فلسفی جهان اسلام.

دوران کودکی
ابونصر محمدبن‌محمد طَرخان معروف به فارابی، مشهور به معلم ثانی، در سال ۲۵۷ قمری در شهر فاراب متولد شد و در همانجا به کسب دانش پرداخت.

ایام جوانی
فارابی پیش از ورود به فلسفه، در فاراب به کار قضاوت می پرداخت. پس از مدتی به منظور فراگیری علوم و دانش های دینی از جمله منطق و فلسفه به بغداد – که در آن زمان مرکز علم و معرفت بود – سفر کرد و نزد استادان مطرح آن زمان به کسب دانش پرداخت.
وی همچنین برای فهم عمیق منطق و فلسفه نزد یوحنّا که از اساتید بنام آن زمان بود حاضر شد و به کسب علوم و معارف پرداخت.

معلم ثانی
فلسفه در آن زمان به فراموشی رفته بود امّا این فارابی بود که منطق و فلسفه را احیا کرد. بنیانگذاری فلسفه به معنای واقعی کلمه در جهان اسلام، پایه گذاری منطق اسلامی و تلاش برای طبقه بندی علوم باعث شد که او را ملقب به معلم ثانی کنند.

شیوه زندگی
این فیلسوف نامدار به شیوه زاهدانه زندگی می‌کرده و نقل است که حتی لباس محلّی خود را از تن به در نکرده و حتی آنگاه که مقرب درگاه حاکمان گردید، به دریافت سرانه‌ای اندک قناعت ورزید.

آثار فارابی
فارابی یکی از شارحان آثار ارسطو و افلاطون است. ابن سینا حکایت می کند که کتاب مابعدالطبیعه ارسطو را بیش از ۴۰ بار خوانده و فهم صحیحی از آن به دست نیاورده است، تا به کتاب اغراض مابعدالطبیعه فارابی دست یافته و مطالعه این کتاب، مشکلات علمی را برای او حل نموده است. از ابونصر فارابی آثار زیادی به جا مانده است که مهمترین آن‌ها عبارتند از:
سیاسات المدنیه، تحصیل السعاده، احصاء العلوم، فصوص الحکمه، کتاب المله.

پایان زندگی
این فیلسوف بزرگ در سال ۳۳۰ هجری به دمشق رفت و در زمره علمای دربار سیف الدوله حَمدانی درآمد و در حمله سیف الدوله به حلب همراه وی بود و در همین سفر، در سال ۳۳۸ هجری در سن ۸۰ سالگی از دنیا رفت.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیریت سایت، منتشر خواهد شد.